Naar content

Over ons

Met dit platform verbinden wij mensen en initiatieven voor een zorgzame buurt en rondom een aantal thema's: 

  • iets doen in de buurt
  • uitbouwen van je netwerk
  • elkaar een handje helpen (peer-support)
  • mentale veerkracht, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid
  • gezonde voeding bereikbaar voor iedereen
  • veilig opgroeien en ouderschap
  • slim omgaan met geld

We vormen een lerende community en draaien primair op het benutten van alle beschikbare overwaarde en sociaal kapitaal. We gaan uit van de waarde van ervaringskennis, lokale wijsheid, het combineren van verschillende vormen van kennis (multi-deskundigheid), nieuwsgierigheid en het belang van een vrije uitwisseling van kennis en kunde voor de gemeenschap.  

Heb je een idee, wil je ergens aan bijdragen, je kennis delen of ben je initiatiefnemer en wil je onderdeel worden van het netwerk van mensen dat zich inzet voor een zorgzame buurt? Haak dan aan! 

'SamenBeter in Rotterdam' is een initiatief van Zorgvrijstaat en het landelijk netwerk SamenBeter en De Nieuwe GGZ. We zijn onderdeel van het netwerk van Huize Middelland, het netwerk Wijkgerichte GGZ Middelland en Mooi Mooier Middelland

Binnen SamenBeter werken we - met andere proeftuinen in Nederland- aan de ontwikkeling van digitale instrumenten voor zelfregie, mentale gezondheid, samen-redzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Die willen wij via dit platform gaan ontsluiten.

Deze eCommunity is een eerste test versie en is bedoeld als digitale huiskamer. Verwacht geen kant en klaar product, maar bouw met ons mee aan de community, zowel offline als digitaal!  

Wie zijn onze partners?


toon lijst


Onze uitgangspunten

We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier thuisvoelt en op een prettige manier met elkaar omgaat. Daarom praten we met elkaar en niet over elkaar.

Centraal staan gemeenschapskracht en het delen van netwerken: samen sta je sterker en weet je meer.