Terug

Activiteit

Dialoog over de waarde van een sociale, gezonde en duurzame wijk

Hoe draag jij nu al bij aan gezondheid, aan een sociale of duurzame wijk? Of hoe zou je willen bijdragen? En, hoe zichtbaar moet dat zijn? Hoe mogen we die inzet waarderen? Zomaar wat vragen waarover we tijdens een tweetal ronde tafel gesprekken met jullie in gesprek willen gaan.

In Middelland bruist het van de initiatieven en zetten veel mensen zich in voor een betere wijk en veerkrachtige gemeenschap. Veel van de inzet gebeurt op vrijwillige basis. De vrijwillige inzet is belangrijk voor een veerkrachtige samenleving. Soms zijn er ook mogelijkheden voor betaalde werkzaamheden, bijvoorbeeld binnen projecten in het kader van Mooi Mooier Middelland. Het gaat steeds om tijdelijke middelen waar een beperkt aantal mensen aan mee kan doen. In 2019 zijn we, als onderdeel van het Mooi Mooier Middelland proces, ook aan de slag gegaan met de vraag hoe we op een meer voortdurende manier werkgelegenheid in de wijk kunnen organiseren en hoe we duurzame geldstromen de wijk in kunnen brengen. Via een wijkonderneming! De wijkonderneming kan echter alleen duurzaam waarden creƫren voor alle Middellanders wanneer daar ook de nodige vrijwillige inzet voor wordt georganiseerd. Hoe zorgen we er nu voor dat we een rechtvaardige manier vinden om alle betrokken Middellanders te belonen? Dat is de vraag die we centraal stellen in twee rondetafelgesprekken.

Wat gaan we doen?
De rondetafelgesprekken zijn co-creatieve werksessies. We vragen om mee te ontwerpen en samen de uitgangspunten voor beloningsbeleidte maken. Wil je je graag opgeven voor een van de sessies, druk dan op de knop 'aanmelden'.

We organiseren twee bijeenkomsten en hebben per bijeenkomst 10 stoelen beschikbaar. We zorgen ook voor een lunch.
Voor wie
Iedereen
Plaats
Werkgroep Jongeren Middelland - Joost van Geelstraat 2, 3021VM Rotterdam
Aanvang
vr 17-1-20 12:00
Duur
2 uur
Aanmeldingen
1 / 10

(0 Stemmen)